Wielkanoc nad Zalewem Sulejowskim

Ośrodek Inwest w Smardzewicach serdecznie zaprasza na weekend wielkanocny.

Oferujemy znakomitą kuchnię i wizytę w  nowo wyremontowanym, komfortowym obiekcie.

Proponujemy pobyt trzy – lub czterodniowy.

Pobyt czterodniowy – od piątku 25 marca do poniedziałku 28 marca –  cena 390 zł/osoba
W ramach pakietu proponujemy:

  • 3 noclegi w pokojach dwu-, trzy-, czteroosobowych (typu „studio”) –  w poniedziałek wydłużona doba hotelowa do godz. 16:00,
  • 3 śniadania wielkanocne z tradycyjnymi i regionalnymi potrawami,
  • 2 obiadokolacje – w Wielką Sobotę i Niedzielę Wielkanocną,
  • obiad w Poniedziałek Wielkanocny,
  • wieczorne malowanie pisanek w Wielki Piątek,
  • w Wielką Sobotę wspólne przygotowywanie koszyczków wielkanocnych,
  • darmowy parking i dostęp do Wi-Fi,
  • możliwość spacerów po leśnych trasach oraz wycieczki rowerowe,
  • wypoczynek w klimatycznym, cichym i spokojnym otoczeniu.

Pobyt  trzydniowy – od soboty 26 marca do poniedziałku 28 marca – cena 280 zł/osoba
W ramach pakietu proponujemy:

  • 2 noclegi w pokojach dwu-,  trzy-, czteroosobowych (typu „studio”) – w poniedziałek wydłużona doba hotelowa do godz. 16:00,
  • 2 śniadania wielkanocne z tradycyjnymi i regionalnymi potrawami,
  • 2 obiadokolacje – w Wielką Sobotę i Niedzielę Wielkanocną,
  • obiad w Poniedziałek Wielkanocny,
  • darmowy parking i dostęp do Wi-Fi,
  • możliwość spacerów po leśnych trasach oraz wycieczki rowerowe,
  • wypoczynek w klimatycznym , cichym i spokojnym otoczeniu.

Nasze specjalne, świąteczne menu

Piątek, 25 marca

Obiadokolacja – krem brokułowy z rozmarynem, dorsz w płatkach migdałowych na kolorowej sałacie, wielkanocny śledzik w rożnych smakach, domowa szynka z ćwikłą, pstrąg w galarecie.


Sobota, 26 marca

Śniadanie (w formie bufetu szwedzkiego) –  sałatka wiosenna z bazylią, szynka domowa z chrzanem, deska serów, twarożek z  wiejską śmietaną, mozzarella z pomidorami, francuskie rogaliki z konfiturą, gorące bułeczki z pieca,  jajecznica ze szczypiorkiem (serwowana na życzenie).

Obiadokolacja –  przystawka: mus z gęsich wątróbek; zupa bogracz,  kotlet devolaile, mus z batatów, bukiet warzyw; deser – lody z bitą śmietaną i bakaliami.
Bufet z  kawą, herbatą i zimnymi napojami  w ciągu dnia dostępny bez ograniczeń.


Niedziela, 27 marca

Śniadanie wielkanocne
–  jajka faszerowane: szynką, łososiem, pieczarkami;  żurek staropolski z białą kiełbasą i jajkiem  z nutą chrzanową,  półmisek mięs pieczonych, staropolskie wędliny wędzone, galantyna z kurczaka z sosem cumberland,  pasztet wielkanocny,  sałatka z przepiórczych jaj z rzeżuchą, lokalne pieczywo na zakwasie, masło, sosy.

Obiadokolacja
–  rosół z kaczki z makaronem czterojajecznym; pierś z indyka z musem migdałowym, ziemniaki zapiekane, bukiet warzyw; deser – wielkanocne ciasta.
Bufet z  kawą, herbatą i zimnymi napojami  w ciągu dnia dostępny bez ograniczeń.


Poniedziałek, 28 marca

Śniadanie
(w formie szwedzkiego stołu) –  tradycyjne wędliny przygotowane przez nas oraz od lokalnych producentów, deska serów: gouda, królewski, kasztelan, sery pleśniowe, mozzarella ze świeżymi pomidorami i pesto, twarożki, jogurty, musli, jajka, mleko, dżemy, miód, masło, sałatki warzywne,  pieczywo pszenne, żytnie, razowe, rogaliki. Na gorąco:  parówki cielęce, jajecznica.

Obiad –  zupa krem z pomidorów z  nutą bazylii i mozzarelą; pieczeń z szynki w sosie borowikowym, kluseczki francuskie,  bukiet jarzyn. Deser – sernik wiedeński z gorącym sosem czekoladowym.
Bufet z  kawą, herbatą i zimnymi napojami  w ciągu dnia dostępny bez ograniczeń.